A napfényvédelem apostolaként (nem vicc, hülyét csinálok magamból bármikor érte) kiállva nap mint nap kicsit elgondolkodtam az egyik kutatás eredményén. Igen, igen, klasszikus, tehát: kanadai tudósok felfedezték, hogy a majom nem ceruza a nagy napfényvédelemmel, ami jogos, megfosztjuk magunkat a D-vitamintól.

A helyzet az, hogy tényleg kell védeni magunkat, csak közben ne feledjük, hogy a nem véletlenül angolkórnak nevezett betegség a D-vitamin hiányától alakul ki, és egyáltalán nem vicces. A csontjainkat szétszedi, főleg fiatal korban.

Ez viszont nem azt jelenti, hogy menjünk Új-Zélandra kalap nélül, hanem azt, hogy a csukamájolaj nem volt akkora baromság. Nyugi. Van más megodás is.

A D-vitaminok neve kalciferolok, van belőlük egy csomó. Ami nekünk kell, megehető. Margarin, tejtermék és máj.

Vagy leginkább 10 perc a napon délután 4 után, bőrvédő naptejjel. Kész.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://budoar.blog.hu/api/trackback/id/tr781257533

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

efzsé 2009.07.31. 13:19:30

Maaragarííín? Na! Na! és Na!
süti beállítások módosítása