Szép téma, elég nagy a mozgástér, így kezdem az új kedvencemmel, a legtrendibb Botox hatású krém szlogennel.

Botox hatású krém nincs, hacsak nem bizonyosodik be, hogy valaki előállt egy olyan kencével, mely idegméregként is remekül szuperál. Erre a márketinges válasza nyilván az: éppen az a lényeg, hogy a mérgező hatás kiiktatásával sikerül ugyanolyan ránckisimító hatást elérni, mint az injektálható Botox-szal. Ez nem igaz. Hasonló eredmény érhető el különböző feltöltő injekciókkal (Evolence, Juvederm, Restylane), ezek már csak azért is tűnnek jobb megoldásnak, mert nem idegmérgek, amit amúgy sem jó ötlet testünkbe engedni, illetve mert valóban hasonló a végeredmény és nem kell hozzá sebészkés.Viszont ezek nem krémek.

A Botox igazi versenytársa a Dysport (Amerikában Reloxin a neve, ha végre engedélyzik, amit az idei évre jósolnak), de ez sem krém. Ezek mind szintetikus cuccok, és egész egyszerűen nem teltek el évtizedek első kipróbálásuk óta, így nyilván sokkal nagyobb a kockázat, mint teszem azt egy jó kollagén-feltöltés esetében, ami szintén hatékony, de kisebb a para.

A lényeg az, hogy a kozmetikaiparnak ideje lenne szembenéznie azzal, hogy ráncsimítás terén nem versenyezhet a legújabb esztétikai beavatkozásokkal, és nem ilyen baromságokkal terhelni az egyszeri vásárlót, hanem egy kiváló alternatívát kínálni, pl. aki nem szeretne idegen anyagokat az arcába, annak bio cuccot árulni, és nem karcinogén összetevőkkel sújtani a szépülni vágyókat, hanem kivételesen igazat mondani.

Egyébként vannak ilyenek, és szerintem övék a jövő, mert a fentebb említett fillerek és Botox hasonmások sokakban viszolygást vagy félelmet keltenek, ők viszont épp egészségük megőrzése érdekében nem akarják, így nekik valóban egészséges krémeket kéne ajánlani, hazugságok, betarthatatlan ígéretek helyett.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://budoar.blog.hu/api/trackback/id/tr811019774

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Cho. 2009.03.23. 15:19:57

Csak a hiú vénasszonyoknak meg a bárcás kurv*knak van pénzük ilyesmire, ők kenik magukra ezeket a "csodakrémeket", amiknek kistubusa is 5 ropinál kezdődik.
Őket pedig bármilyen szar marketingdumával meg lehet etetni, belőlük él a Zepter is meg a Forever Living :D
Megérdemlik!

kozmetikusszalon · http://kozmetikusszalon.hu 2012.05.06. 18:27:58

Nem hinném, hogy a mesterséges beavatkozásoknak sok értelme lenne, mikor rengeteg egyéb módszer is van az öregedés ellen. pl: kozmetikusszalon.hu/specialis-arckezelesek
süti beállítások módosítása