Nyilván túl nagy a kísértés, hogy másnaposságunk nyomait sminkkel leplezzük, de ez bizony vékony jég, és könnyen megeshet, hogy a végén gázosabban nézünk ki, mint amikor nagy nehezen kikapaszkodtunk az ágyból. Aranyszabály (és ezt minden olyan 30 feletti nő tudja, akinek néha meglódul a kezében a pohár), hogy a default másnapos fejnél csak akkor tudsz szarabbul kinézni, ha sminkkel próbálod elfedni. Nem fog menni, ez fix.

Az elérhető eredmény reális felmérése az első fontos lépés. Be kell látni, hogy nem fogunk úgy kinézni, mintha bio zöldséglevet ittunk volna nyolckor, alig egy órával lefekvés előtt.

Az alapozóért csakis ennek elfogadása után nyúlhatunk. Az viszont kell, de csakis olyan, ami hidratál, láthatatlan, tehát nem maszkol, és csakis egy vékonka réteget vigyünk fel. Nagyon ajánlom a Trucco folyékony alapozóját, és masszívan nem ajánlom a Shiseidót - tapasztalatból beszélek. (A Shiseido az egyik legjobb kozmetikai márka, a legtöbb termékük isteni, de alapozót soha ne vegyél tőlük, mert tényleg gáz + drága is.)

Klasszik hiba a korrektor használata. Gyakorlatilag fixálja a másnapos, gyűrött bőr állapotát, hidd el, ha iszol egy Red Bullt, már jobb, mint a korrektor. (Egyébként pattanást elfedni is meg kéne tanulni, mert a legtöbb lány szintén kvázi kiemeli a korrektorral a kis pörsiket.) Próbáld ki, és látni fogod, hogy egy jó alapozó többet segít, akkor is, ha kicsit karikás marad a szemed.

A másik száni próbálkozás a szemceruza. Matt, fénytelen, kilátástalanságot tükröző tekinteted nem kell kiemelni. Én maximálisan hiszek abban, hogy másnaposan bőven elég a szempillaspirál. Attól majd kicsit érdeklődőbbnek tűnsz.

A pirosító viszont KÖTELEZŐ. Nálam a Body Shop a nyerő barackos árnyalatban. Pillanatok alatt változol szakadt luvnyából bájos kisasszonnyá.

A rúzs, jaj a rúzs. Rúzs kell. Szájfény viszont nem. Hazugnak fogsz tűnni, mert az az üdeség, ami az ajkadra kerül tőle, szörnyű kontrasztot képez élettelen tekinteteddel. Világos, rózsaszín vagy barack, meggypiros rúzs mehet, de csak ésszel.

Tehát: alapozó IGEN, korrektor NEM, szempillaspirál IGEN, szemceruza NEM, rúzs IGEN, szájfény NEM.

 

UI: Egy profi sminkes persze össze tud kalapálni, ez a házi próbálkozásokra vonatkozik.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://budoar.blog.hu/api/trackback/id/tr121028846

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AND-I 2009.06.09. 12:08:02

Egy kis plusz: karikák ellen legjobb a hideg kés :) Na nem vágni! Betenni a hűtőbe (a legjobb ha mindig van egy kenőkés a mélyhűtőben)és reggel szépen a szem alá és a szemhéjra tenni néhány másodpercre. Mondjuk erre találták ki a szemmaszkokat amikben folyadék van.De ha nincs, kenőkés biztos van otthon mindenkinek, ja és hűtő is akad.

bjuli 2009.06.09. 21:21:08

ó igen, és ne feledjük a kígyóuborkát. annál jobb nincs is.
süti beállítások módosítása